ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: «Μπλόκο» στα τρακτέρ που κατευθύνονταν στο Σύνταγμα

Αγρότες: «Μπλόκο» στα τρακτέρ που κατευθύνονταν στο Σύνταγμα
Αγρότες με τρακτέρ από το Κορωπί ΑΠΕ-ΜΠΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Επεισόδια μεταξύ αγροτών κι αστυνομίας με ρίψεις πετρών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης σημειώνονται το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χαϊδάρι.

Τα επεισόδια πυροδότησε η απόφαση της αστυνομίας να μην επιτρέψει τη διέλευση τρακτέρ κι αγροτικών οχημάτων προς το κέντρο της Αθήνας, γι αυτό και έστησε "μπλόκο" στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι και σταμάτησε τους αγρότες. Οι τελευταίοι εξαγριώθηκαν κι άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς, πετώντας τους πέτρες κι άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

IMG 0832
IMG 0836

Το γεγονός ότι η αστυνομία επιτρέπει μόνο τη διέλευση λεωφορείων που μεταφέρουν αγρότες έχει εξοργίσει όλους εκείνους που αποφάσισαν να μεταβούν στην Αθήνα με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο ταξίδι για την Αθήνα παίρνουν μέρος πάνω από 2.000 αγρότες.

IMG 0850

IMG 0859

Οι αγρότες της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας μεταβαίνουν με λεωφορεία στην Αθήνα, που θα τους αποβιβάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, πολύ κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου το πρωί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των Κρητικών αγροτών και των ανδρών των ΜΑΤ.

Αντιμέτωποι με το μπλόκο της αστυνομίας βρέθηκαν νωρίτερα και οι αγρότες στα Μέγαρα. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν όταν αντιλήφθηκαν ότι περιπολικά είχαν κλείσει την εθνική οδό, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά τη διέλευση. Τότε βγήκαν από τα οχήματά τους και κινήθηκαν απειλητικά κατά των αστυνομικών και των περιπολικών, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να σπάσουν το μπλόκο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

IMG 0853

Για την Αθήνα ξεκίνησαν και οι αγρότες από το μπλόκο του Ισθμού, που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση να κατεβάσουν στο Σύνταγμα μόνο 17 τρακτέρ.

Με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν 15 τρακτέρ από το Κορωπί, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο, το «μπλόκο» της Αστυνομίας σταμάτησε τα τρακτέρ στο ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής και οι αγρότες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον αρχικό σχεδιασμό τους και πλέον κατευθύνονται με άλλα μέσα στο Σύνταγμα όπου θα γίνει το παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ τα τρακτέρ πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το Κορωπί.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες: Στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα (pics)

Αγρότες: Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγρότες: Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία (pics)

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ