Προσφυγικό: Το επόμενο δεκαήμερο η μετεγκατάσταση 50 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γερμανία
Πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι θα μετεγκατασταθούν άμεσα στη Γερμανία, όπως συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χέλμουτ Τάιχμαν, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι κ. Κουμουτσάκος και Τάιχμαν συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Επιπλέον, για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τη διοργάνωση στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στη Μετανάστευση», πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.
Συμφωνήθηκε ότι και για τα δύο αυτά θέματα, για τα οποία υπάρχει ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος, με την αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πέλλα: «Μαϊμού» λογιστής εξαπάτησε γυναίκα - Άρπαξε λίρες και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ
12:21
Αποχώρησαν από τη Νέα Αριστερά 10 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
12:17
Αυστραλία: Πάνω από 400.000 λογαριασμούς χρηστών κάτω των 16 ετών «μπλόκαρε» το Snapchat
12:15
«Η Μόσχα δεν θα δεχθεί την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία», λέει ο Μεντβέντεφ
12:11