ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τώρα που #μένουμε_σπίτι

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τώρα που #μένουμε_σπίτι
Invision for Nature's Harvest

Για τέταρτη εβδομάδα μένουμε σπίτι και η καθημερινότητά όλων έχει αλλάξει. Πώς επηρεάζει όμως τη διατροφή μας ο εγκλεισμός και τι πρέπει να προσέξουμε σύμφωνα με τους ειδικούς;

O Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (ΠΣΣΔ), με στόχο να βοηθήσει όλους μας να ελέγξουμε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τη διατροφή και το βάρος μας τη δύσκολη αυτή περίοδο, συμβουλεύει τα εξής:

Αφιερώνουμε χρόνο στην κουζίνα

Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι αυτές τις μέρες είναι μία ευκαιρία για τη δοκιμή νέων συνταγών και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Αποφεύγουμε τα τσιμπολογήματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υγιεινή διατροφή και η διατήρηση του σωματικού βάρους απαιτεί τον προγραμματισμό των ημερήσιων γευμάτων και την συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Προσοχή στις μερίδες

Για την σωστή και ισορροπημένη διατροφή, εξίσου σημαντική με την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε, είναι και η ποσότητα. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, ακόμα και τα πιο θρεπτικά φαγητά μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσληψη βάρους, αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Τρώμε όλοι μαζί

Η παραμονή όλων των μελών της οικογένειας στο σπίτι είναι η ιδανική ευκαιρία να τρώμε όλοι μαζί, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες και με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, δεν είναι πάντα εφικτό.

Μαγειρεύουμε όλοι μαζί

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα, όχι μόνο για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να ασχοληθούν με το μαγείρεμα, βελτιώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες και επιπλέον περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά.

Κάνουμε λίστα με τα απαραίτητα ψώνια

Από τις λίγες εξόδους που επιτρέπονται πλέον, είναι αυτή στο σούπερ μάρκετ. Οι διατροφολόγοι συνιστούν την προετοιμασία λίστας, η οποία θα περιλαμβάνει υγιεινές επιλογές για κάθε καθημερινό γεύμα.

Δεν ξεχνάμε να ζυγιζόμαστε

Ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση του σωματικού βάρους, είναι η παρακολούθησή του. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων δεν αμελούμε να ζυγιζόμαστε συχνά, ώστε να έχουμε μία εικόνα για τυχόν διακυμάνσεις.

Προσπαθούμε να είμαστε ενεργητικοί

Η σωματική υγεία, συνδέεται άμεσα με την πνευματική, για αυτό και οι ειδικοί προτείνουν την ενασχόληση με ωφέλιμες και δημιουργικές δραστηριότητες. Το διάβασμα ενός βιβλίου, η άσκηση εντός ή εκτός σπιτιού (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες), τα επιτραπέζια παιχνίδια ή περιήγηση σε ένα εικονικό μουσείο, είναι κάποιες από αυτές.

Τις παραπάνω συμβουλές, δημοσίευσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων στο Facebook με ένα infographic που δημιούργησε η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους:

diatrofi karantina

Πηγή: mothersblog.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ