ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - «Βοήθεια στο Σπίτι»: Πόρτα-πόρτα η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη

Κορωνοϊός - «Βοήθεια στο Σπίτι»: Πόρτα-πόρτα η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα απευθυνόταν αρχικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19 διεύρυνε την λειτουργία του και εδώ και δύο εβδομάδες οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων παρέχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη αδυνατεί να εξασφαλίσει τρόφιμα, φάρμακα ή χρειάζεται κάποιου άλλου είδους βοήθεια.

«Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" παρέχει βοήθεια σε όσου βρίσκονται στο σπίτι και δεν μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα. Παρέχει φαγητό, συνταγές ΕΟΠΥΥ, πηγαίνουμε σε νοσοκομεία και καλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων που μας ζητηθεί», λέει στο CNN Greece εργαζόμενη στον Δήμο Αθηναίων.

Και προσθέτει:

«Τα περιστατικά είναι διαφορετικά κάθε φορά. Σούπερ μάρκετ ψωνίζουμε, ό,τι είναι απαραίτητο σε έναν άνθρωπο που βρέθηκε εγκλωβισμένος αυτή τη στιγμή λόγω κορωνοϊού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ