ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές η Θεσσαλία για 14 ημέρες

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές η Θεσσαλία για 14 ημέρες
INTIME NEWS

Την αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, μετά από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός από την επιβολή καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι «προχωράει ο ορισμός διαμεσολαβητών στους οικισμούς των Ρομά της Θεσσαλίας», οι οποίοι θα ενημερώνουν για τον κορωνοϊό. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, η οποία στεγανοποιείται, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί σφοδρών αντιδράσεων των Ρομά κατά τη σημερινή παρουσία του κλιμακίου της κυβέρνησης στην περιοχή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τα χαρακτήρισε «αβάσιμα».

Οπως είπε, οι θεσμικοί φορείς, οι εκπρόσωποι τοι οικισμού αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι άκουσαν με προσοχή τα όσα τους μετέφεραν σχετικά με τον αποκλεισμού του οικισμού λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων και «αντιλήφθηκαν το μέγεθος της κατάστασης».

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «δύο-τρεις φωνές» που όμως εστίαζαν στο γεγονός ότι τέθηκε σε καραντίνα μόνο ο οικισμός και όχι όλη η Λάρισα.

«Αυτές οι φωνές δεν έρχονται να ανατρέψουν την καλή συνεργασία που είχαμε», κατέληξε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ