ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Στη Βουλή οι κινητοποιήσεις - ποιοι δρόμοι κλείνουν

Αγρότες στο Σύνταγμα:  Στη Βουλή οι κινητοποιήσεις - ποιοι δρόμοι κλείνουν
CNN Greece

Στο Σύνταγμα συγκεντρώνονται αγρότες από όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή με σκοπό να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι και αύριο.

 Πηγή: CNN Greece

18:15 Τα τρακτέρ έφτασαν στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου στην πλατεία σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Ακόμα συγκενρώνεται κόσμος από την Ομόνοια και άλλα σημεία της πόλης.

17:50 Από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα κατευθύνονται χιλιάδες αγρότες

17:20 Kυκλοφοριακά προβλήματα στο Κέντρο της Αθήνας με αρκετούς δρόμους να είναι κλειστοί. Ειδικότερα, τώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, στη Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, στην Πειραιώς και στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά.

17:05 - Από το υπουργείο Γεωργίας ξεκινά πορεία αγροτών με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα

17:07 - Έκλεισαν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα με βασικό αίτημα την απελευθέρωση των 4 συλληφθέντων.

sidagma2

Νωρίτερα

Στο Σύνταγμα υπάρχουν και σκηνές για όσους σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στην πλατεία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Χαρακτηριστικά, επί της Βασιλίσσης Σοφίας βρίσκονται 6-7 κλούβες των ΜΑΤ με τις τρεις να έχουν κλείσει το δρόμο. Χίλιάδες άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπροστά στο κτίριο της Βουλής και πληθαίνουν συνεχώς. Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί ,ένώ έντονη είναι και η παρουσία της αστυνομίας σε Ομόνοια και Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Σημειωτέων, πως σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτραπεί και σε 20 τρακτέρ να εμφανιστούν στο Σύνταγμα για συμβολικούς λόγους. Τα τρακτέρ πριν από λίγη ώρα πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αργά σήμερα το βράδυ και άλλοι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν με σκοπό να είναι αύριο το πρωί στην Αθήνα.

1

Η μέρα ως τώρα έχει σημαδευτεί από τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους αγρότες στην πλατεία Βάθης και στο Χαϊδάρι. Αυτή τη στιγμή η Λεωφόρος Αθηνών που παρέμεινε επί ώρες κλειστή έχει ανοίξει και πούλμαν γεμάτα με αγρότες κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

2

Πηγή: CNN Greece

Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης νωρίς το πρωί, αλλά και στην πλατεία Καραισκάκη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και δέκα τραυματίες αστυνομικοί.

Τα επεισόδια έγιναν και αντικείμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή. «Η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς, αλλά της μικροπολιτικής», ήταν το σχόλιο που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, για τα επεισόδια που στιγμάτισαν τις αγροτικές συγκεντρώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι οι αγρότες θα προσέλθουν στο διάλογο: «είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν γιατί δεν είναι οι μαγκουροφόροι. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο αγροτιάς αλλά της μικροπολιτικής. Η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας». Ανέφερε ακόμη ότι «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε» την δημιουργία τριών Ταμείων αντί για ένα.

3

Πηγή CNN Greece

4

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε ακόμα:

Αγρότες: Πεδίο μάχης η Αττική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ