ΕΛΛΑΔΑ

Λεβοκαμπαστίνη: «Μυστικό υπερόπλο» στα αντιισταμινικά κατά της αλλεργικής ρινίτιδας & επιπεφυκίτιδας

Λεβοκαμπαστίνη: «Μυστικό υπερόπλο» στα αντιισταμινικά κατά της αλλεργικής ρινίτιδας & επιπεφυκίτιδας

Η λεβοκαμπαστίνη είναι μια ισχυρή δραστική ουσία στη «μάχη» εκατομμυρίων ανθρώπων κατά της αλλεργικής ρινίτιδας.

Αρκεί να αναφερθεί πως ειδικά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ένας στους πέντε υποφέρει από αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα, δηλαδή από απανωτά φτερνίσματα, καταρροή, ρινική συμφόρηση, ερεθισμένα μάτια, κνησμό των οφθαλμών και δακρύρροια. Η ουσία αυτή είναι σήμερα ένα πολύ ισχυρό «όπλο» για την ανακούφιση των ασθενών και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων που τους ταλαιπωρούν.

Κύριος στόχος της λεβοκαμπαστίνης είναι η καταπολέμηση της δράσης της ισταμίνης – είναι δηλαδή ένας ισχυρός και εκλεκτικός αναστολέας των υποδοχέων ισταμίνης H1. Αυτό που την ξεχωρίζει μεταξύ διαφόρων άλλων αντιισταμινικών ουσιών είναι το γεγονός πως είναι μια ασφαλής ουσία με άμεση δράση που διαρκεί έως και 12 ώρες. Είναι ειδικά σχεδιασμένη τόσο για ενδορινική όσο και για ενδοφθάλμια χορήγηση και επομένως συντελεί στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας που έχουν να κάνουν με τη μύτη και τα μάτια. Επιπλέον, δεν περιέχει στεροειδή ή κορτιζόνη.

guri


Ασφαλής ουσία για καθημερινή χρήση ακόμα και σε παιδιά άνω του 1 έτους

Μελέτες έχουν αποδείξει πως η λεβοκαμπαστίνη είναι μια ασφαλής ουσία είτε ως ρινικό σπρέι, είτε ως κολλύριο για τα μάτια - δεν έχει δηλαδή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα και ακόμα και η μακροχρόνια χρήση της δεν προκαλεί βλάβες στον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, θεωρείται κατάλληλη για καθημερινή χρήση, ακόμα και σε παιδιά άνω του ενός έτους, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν εμφανίζει «ταχυφυλαξία», δηλαδή η δράση της δεν περιορίζεται μετά από κάποιο διάστημα επειδή ο οργανισμός «την έχει συνηθίσει».

Άμεση δράση στην περιοχή, αποτελέσματα που διαρκούν

Παράλληλα, η δράση της λεβοκαμπαστίνης είναι ταχύτατη (ακόμα και εντός πέντε λεπτών), καθώς εστιάζει απευθείας στην πάσχουσα περιοχή, κάτι που φυσικά ευνοείται από το γεγονός ότι τα όργανα που πλήττονται από την αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα (μάτια και μύτη) επιτρέπουν αυτού του είδους τη χρήση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και ελαχιστοποιείται η συστηματική απορρόφηση του φαρμάκου. Επιπλέον, μετά την εφαρμογή, η λεβοκαμπαστίνη εξακολουθεί να ανακουφίζει τον ασθενή για έως και 12 ώρες, επομένως η χρήση της συνίσταται δύο φορές τη μέρα (σε ειδικές περιπτώσεις, η χρήση μπορεί να φτάσει και τις 3-4 φορές ανά 24ωρο). Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ανοχή στη λεβοκαμπαστίνη είναι άριστη, καθώς είναι άγευστη και η κατά λάθος κατάποση δεν προκαλεί πικρή αίσθηση.

spring

Ακόμα ένας παράγοντας που αναδεικνύει τη λεβοκαμπαστίνη σε «όπλο» κατά της αλλεργικής ρινίτιδας είναι το γεγονός πως σε σχέση με τα από του στόματος αντιισταμινικά, δεν έχει ως παρενέργεια την υπνηλία, ενώ δρα γρηγορότερα σε σχέση με τέτοιους είδους «παραδοσιακότερα» σκευάσματα.

Ανακεφαλαιώνοντας, συνοψίζουμε τα πλεονεκτήματα της λεβοκαμπαστίνης:

- Είναι ασφαλής για καθημερινή χρήση ακόμα και σε παιδιά άνω του ενός έτους

- Δρα άμεσα

- Εφαρμόζεται στοχευμένα στο πάσχον όργανο (μύτη ή μάτια)

- Δεν περιέχει στεροειδή ή κορτιζόνη.

Είτε με τη μορφή ρινικού σπρέι, είτε ως κολλύριο ματιών, η λεβοκαμπαστίνη είναι το μυστικό «υπερόπλο» κατά της αλλεργικής ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ