ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχεται ψυχρό μέτωπο από το βράδυ - Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και βροχές

Καιρός: Έρχεται ψυχρό μέτωπο από το βράδυ - Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και βροχές
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ένα ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από απόψε το βράδυ, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, έως το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, 15 Απριλίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αύριο πτώση, ενώ παράλληλα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το πέρασμα του ψυχρού μετώπου αναμένεται να προκαλέσει τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες σήμερα το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση στις ηπειρωτικές περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Η πτώση της στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους οκτώ βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν πάντως μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, αφού από τη Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

χαρτησ

Πηγή: meteo.gr

Παράλληλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά. Τη Μεγάλη Τετάρτη και έως το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο, τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

χαρτης 2

Πηγή: meteo.gr

Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Γενική πρόγνωση από την ΕΜΥ έως την Κυριακή του Πάσχα

Μεγάλη Τετάρτη 15-04-2020

Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα νότια.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μεγάλη Πέμπτη 16-04-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Μεγάλο Σάββατο 18-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα 19-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ