ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Η Θεία Κοινωνία δεν συζητείται, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό

Ιερώνυμος: Η Θεία Κοινωνία δεν συζητείται, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαχώρισε συναθροίσεις και Θεία Κοινωνία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όταν ρωτήθηκε για τη γενική στάση που κρατά η εκκλησία αυτές τις μέρες.

Ειδικότερα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση της εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό».

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη για το έργο τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές, καθώς και τους δημοσιογράφους για το έργο τους.

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως «καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών».

Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γίνει από έναν φορέα, αλλά χρειάζεται συνεργασία. Παράλληλα, υπογράμμισε τη συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μίλησε επίσης και για τη συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων στη στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

Λόγο έκανε και για τα υπόλοιπα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα αποκατάστασης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους.

2885185


Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ευλόγησε το πρωί της Τρίτης τα δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ