ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έπαιξαν σε ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Σωτηρία την αγαπημένη του μαντολινάτα

Κορωνοϊός: Έπαιξαν σε ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Σωτηρία την αγαπημένη του μαντολινάτα
Φωτογραφία αρχείου Δελτίο τύπου / POOL

Γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, παλεύοντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες και για τους ίδιους συνθήκες. 

Ρεπορτάζ του Alpha κατέγραψε τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» για να βοηθήσουν τους ασθενείς που νοσούν από τον ιό χωρίς να έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους.

«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει φανερά συγκινημένη, η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία.

Η κυρία Κουτσούκου μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει». Σύμφωνα με την ίδια όταν οι συγγενείς του ενημερώθηκαν γι’ αυτό, ζήτησαν να ανοίξουν το παράθυρό του και τότε συγκεντρώθηκαν για να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα.

Η κάμερα κατέγραψε και τη συγκινητική στιγμή που γιατρός δίνει κουράγιο σε ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική ζητώντας του να της σφίξει το χέρι. «Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;», λέει και επιμένει: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

Εμφανώς συγκινημένος μιλάει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού και ο Γιάννης Σταυρόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες βρισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Όταν βγήκα και μου είπα ότι ήμουν καλά ήταν η πιο συγκινητική στιγμή», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ