ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2020: Το αδιαχώρητο στη Βαρβάκειο αγορά

Πάσχα 2020: Το αδιαχώρητο στη Βαρβάκειο αγορά
CNN Greece

Μεγάλες είναι οι ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από τη Βαρβάκειο Αγορά σήμερα και μάλιστα, ο κόσμος έχει «τυλίξει» όλο το γύρω τετράγωνο.

Εκεί, όπου σπεύδουν κατά παράδοση, χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, η εικόνα φέτος είναι εντελώς διαφορετική, αφού ο αριθμός του κόσμου που περιμένει να κάνει τα ψώνια του, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω κορωνοϊού.

Η κάμερα του CNN Greece βρέθηκε στη Βαρβάκειο και κατέγραψε την ατελείωτη -όπως μοιάζει- ουρά πελατών, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά να κάνουν τα ψώνια τους. Ωστόσο, ο κόσμος είναι αρκετός και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φαίνεται να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πάσχα 2020: Τεράστιες ουρές και μικροεντάσεις σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και ΚΤΕΛ

Λίγες ημέρες πριν, ο Πρόεδρος κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, είχε δηλώσει στο CNN Greece ότι φέτος, οι τιμές έχουν «πέσει».

Συγκεκριμένα, φέτος οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1-2 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι που κυμαίνονταν στα 7-8 ευρώ το κιλό.

«Οι τιμές ξεκινάνε από 5 ευρώ μέχρι 7. Είναι χαμηλές για δύο παράγοντες: Πρώτον δεν είχαμε εξαγωγές γιατί οι δύο βασικές χώρες που εξαγάγαμε έχουν θρήνους, η Ιταλία και η Ισπανία. Δεύτερον, δεν θα μπει σούβλα και από τη στιγμή που δεν θα μπει, δεν θα 'χουμε και σπατάλη» αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ