Διαβατά: Επέμβαση ΜΑΤ στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων & αντίδραση κατοίκων
Έξω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου συγκεντρώθηκαν το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι των Διαβατών διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική επέμβαση που έγινε τα ξημερώματα.
Ειδικότερα, στις 05:30 δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και άντρες της τροχαίας με τη βοήθεια δικυκλιστών Ζήτα και Δίας απέκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο έχοντας νωρίτερα απομακρύνει τους λιγοστούς κατοίκους που διανυκτέρευαν εκεί.
Σύμφωνα με το thestival.gr στη διάρκεια της επιχείρησης δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο, ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν πλησίον του στρατοπέδου έως ότου τους επιτραπεί η είσοδος.
Το στρατόπεδο έχει επιλεγεί για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών προς άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας για τη διακοπή εργασιών.
Μιλώντας το στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 μάλιστα υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό.
Λίγο αργότερα, κάτοικοι των Διαβατών και της Μαγνησίας αποχώρησαν από το στρατόπεδο και βγήκαν στους δρόμους αποκλείοντας τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην καρδιά των Διαβατών, με την τροχαία να εκτρέπει την πορεία των οχημάτων από παρακείμενους δρόμους.
Κλειστή είναι η παλιά εθνική οδός προς την Έδεσσα στα Διαβατά, από κατοίκους της περιοχής.
Κόουλ Άλεν: Από gamer σε κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ - Οι αναρτήσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας και το ψευδώνυμο
09:36
UNICEF: Το Αφγανιστάν αντιμέτωπο με την απώλεια 25.000 γυναικών υγειονομικών και εκπαιδευτικών
09:36
Επεισόδιο μεταξύ οδηγών στην Κίσσαμο: Ηλικιωμένος βγήκε από όχημα και απείλησε με όπλο 27χρονο
09:31
Τα επόμενα πλάνα ανάπτυξης της Uni Systems και η μεταβολή στρατηγικής του ομίλου Quest
09:30