ΕΛΛΑΔΑ

Ισθμός: Απόστρατος κατέθεσε μήνυση για το θάνατο 14χρονου

Ισθμός: Απόστρατος κατέθεσε μήνυση για το θάνατο 14χρονου
INTIME NEWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μήνυση κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 14χρονου Ευάγγελου Τσάκωνα, ο οποίος τη Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το 14χρονο παιδί μαζί με φίλους του έπαιζαν μπάλα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας και κάποια στιγμή έτρεξε να πιάσει την μπάλα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να χτυπήσει το κεφάλι του στο χώμα, αυτό να υποχωρήσει και έτσι το παιδί να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου -και να βρει τραγικό θάνατο.

Ο κ. Σταμάτης, στη μηνυτήρια αναφορά του, αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.

Ακόμη, ο κ. Σταμάτης αναφέρει ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται τη Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων στις άκρες της διώρυγας και από τις δύο πλευρές της.

Τέλος, με τη μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι του συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ' άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ