ΕΛΛΑΔΑ

Το νεότερο θύμα στη χώρα μας ο 35χρονος από τη Θεσσαλονίκη - Τι εξετάζουν οι γιατροί

Το νεότερο θύμα στη χώρα μας ο 35χρονος από τη Θεσσαλονίκη - Τι εξετάζουν οι γιατροί
INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες αναζητούν οι γιατροί τα αίτια του θανάτου του 35χρονου ξυλουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, προσήλθε στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης πριν από 8 ημέρες, εμφανίζοντας μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα.

Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό «ύποπτο» για τον κορωνοϊό και το απομόνωσαν σε ειδικό θάλαμο. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο τεστ, ήταν αρνητικό, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο.

Το περασμένο Σάββατο, όμως, και συγκεκριμένα στην 7η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων -όπως έχουν διαπιστώσει οι γιατροί ότι συμβαίνει συχνά- παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε η εξέλιξη της υγείας του 35χρονου ήταν ραγδαία, ενώ την πορεία του προς το θάνατο δεν κατάφερε να ανακόψει καμία αγωγή από αυτές που του χορηγήθηκαν. Όλη τη νύχτα της Δευτέρας οι γιατροί δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του στην εντατική, όμως, ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι υποψίες τώρα στρέφονται σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι οι γιατροί γνωρίζουν στην κλινική πράξη ότι ίσως επηρεάζουν τη θανατηφόρο έκβαση κάποιων ασθενών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν παγκοσμίως αποδείξεις γι' αυτό.

Εκτός από τον 35χρονο, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στους 120.

Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.245, καθώς επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κατά την τελευταία ενημέρωση, την Δευτέρα του Πάσχα, του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Ωστόσο συναγερμός σήμανε σήμερα σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι, μετά τον εντοπισμό 150 νέων κρουσμάτων.

Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ