ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Κρανίδι - Ασυμπτωματικά τα 150 κρούσματα στη δομή προσφύγων

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Κρανίδι - Ασυμπτωματικά τα 150 κρούσματα στη δομή προσφύγων
ΙΝΤΙΜΕ

Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους μπαίνει η περιοχή του Κρανιδίου για δύο εβδομάδες, για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως συνέχισε, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.

Και τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής.

Παράλληλα, κάλεσε τους ηλικιωμένους πολίτες να μείνουν σπίτι για το διάστημα της καραντίνας, για προληπτικούς λόγους.

«Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε το μεσημέρι στο Κρανίδι μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας:

«Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα».

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στη μετάβαση για τελετές και για άθληση.

Θετική στον ιό έγκυος

Σημειώνεται πως θετική στον ιό βρέθηκε τη Δευτέρα μία έγκυος φιλοξενούμενη στη δομή φιλοξενίας. Ειδικότερα, η εγκυμονούσα διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Παραμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της.

Η γυναίκα κατάγεται από την Σομαλία και είναι 28 ετών.

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19.

Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ