ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Έντι Ράμα για τον κορωνοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Έντι Ράμα για τον κορωνοϊό
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έντι Ράμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αλβανό ομόλογό του, με τον οποίο συζήτησαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφέρθηκαν και στην πολιτική εξόδου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός την Τρίτη συνομίλησε για τον κορωνοϊό και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Μισέλ τις διεργασίες εντός της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς και ζήτησε οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, επίσης, με τον Πρόεδρο Μισέλ την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ