ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Παρασκευόπουλου για ρόλο ΕΣΡ στις άδειες

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Παρασκευόπουλου για ρόλο ΕΣΡ στις άδειες
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου και της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε χθες στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ΕΣΡ, η αρμοδιότητα της αδειοδότησης των καναλιών περνάει δικαιωματικά στην κυβέρνηση.

"Εάν το Σύνταγμά μας έχει μια πρόβλεψη για την αδειοδότηση η οποία προϋποθέτει ύπαρξη ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δεν υπάρχει τότε η λύση που πρέπει να δώσει η δικαιοσύνη είναι η λύση της επιείκειας. Θα πρέπει ο εφαρμοστής να δράσει σαν να ήταν ο ίδιος νομοθέτης τη στιγμή που άλλη λύση από το γράμμα του νόμου δεν προκύπτει", είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με φωτογραφική διάταξη κατήργησε το ΕΣΡ χορηγώντας υπερεξουσίες στον υπουργό Επικρατείας.

"Είναι ψευδές και πραγματικά οχληρό, να ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση έπαυσε όλα τα μέλη, όλα τα εν ενεργεία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης", τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ