ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Προφυλακιστέοι εννέα από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ

Χίος: Προφυλακιστέοι εννέα από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, στη Χίο, που ξεκίνησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και διήρκεσαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με την δικογραφία κατηγορούνται για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ανήλικος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι για τα ίδια επεισόδια έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι εμπλεκόμενοι οι οποίοι και αναζητούνται.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου όταν οι πρώτες φλόγες τύλιξαν την Υπηρεσία Ασύλου. Η Πυροσβεστική ώστόσο ήταν αδύνατο να επέμβει αφού ταυτόχρονα ομάδες προσφύγων επιδόθηκαν σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.

Σε λίγη ώρα όλη η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αιτούντων άσυλο είχαν εξαπλωθεί περιμετρικά του ΚΥΤ, μέσα στα χωράφια όπου έχουν κατασκηνώσει περίπου 4.500 άνθρωποι.

Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όταν σε κοντέινερ που έχει στήσει εκεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαιου για ιατρικούς σκοπούς, βρέθηκε νεκρή μια 47χρονη γυναίκα από το Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ