ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει 52χρονος που «νίκησε» τον κορωνοϊό - Η συγκινητική υποδοχή από τους γείτονές του

Συγκλονίζει 52χρονος που «νίκησε» τον κορωνοϊό - Η συγκινητική υποδοχή από τους γείτονές του
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία ολόκληρη γειτονιά στην Πάτρα πανηγύρισε για τον 52χρονο Χρήστο, που γύρισε σπίτι του όρθιος μετά από μία δύσκολη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο 52χρονος πάλεψε για 14 μέρες στην εντατική και εν τέλει νίκησε τον «αόρατο εχθρό».

Το ασθενοφόρο με τους συνοδούς νοσηλευτές που φορούν τις άσπρες στολές τους έφτασε έξω από το σπίτι του και μόλις ο 52χρονος κατέβηκε από αυτό η σύζυγός του έτρεξε και έπεσε συγκινημένη στην αγκαλιά του.

Την ίδια ώρα, όλοι οι γείτονές του χειροκροτούσαν για την επιστροφή του στο σπίτι. Ο 52χρονος φορώντας τη χειρουργική ρόμπα, τη μάσκα και το το χειρουργικό καπέλο με αργά βήματα ανέβηκε τα σκαλιά του μπαλκονιού του και μπήκε στο σπίτι του. Οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό και την Παναγία που με βοήθησαν και γύρισα πίσω»: αυτά είναι τα πρώτα λόγια του 52χρονου μετά την έξοδο του από την εντατική.

Η μαρτυρία του για τις ώρες αγωνίας κόβει την ανάσα.

«Από την πρώτη μέρα που μπήκα, έτρεμαν τα πόδια μου από το φόβο. Όταν άκουσα τη λέξη διασωλήνωση λέω "πάει δεν έχει γυρισμό". Φοβήθηκα πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την παραμονή του στη ΜΕΘ υπογράμμισε ότι «ένιωσα πως ήμουν λίγες μέρες. Ωστόσο, μετά μου είπαν ότι ήμουν εκεί για 14 μέρες διασωληνωμένος». Η

Ιφιγένεια Ραβάνη, διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου, σημείωσε από την πλευρά της πως «ήταν μία ομαδική μάχη, η οποία δεν ήταν μόνο από την πολυπληθή μας ομάδα, αλλά συνέβαλαν και πολλά άλλα τμήματα και άνθρωποι του νοσοκομείου».

Ο 52χρονος άνδρας εξέφρασε μέσω του Open την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς.

«Αγάπησα ανθρώπους που δεν τους ήξερα. Έμπαιναν μέσα και όλοι φορούσαν τα ίδια ρούχα και έλεγα: ποια είναι τώρα αυτή; η κυρία Χριστίνα; Όλοι με φώναζαν κύριο Χρήστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι φύλακες άγγελοι» του 52χρονου έχουν δύο λόγους για να γιορτάζουν. Πρώτον, γιατί κατάφεραν να βγάλουν απόλυτα υγιή έναν άνθρωπο από τη ΜΕΘ και δεύτερον γιατί κατάφεραν να μη διασπαρεί ο ιός στο νοσοκομείο. Μέσα από τη ΜΕΘ μιλούν για τη μάχη που έδωσαν με ένα και μόνο στόχο ο οποίος ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο γιατρός, Χαράλαμπος Λεβέντης, μιλώντας στο Open TV υποστηρίζει ότι «όλη η ιατρονοσηλευτική ομάδα λειτούργησε άψογα και αυτό αποτυπώθηκε». Τις στιγμές που έζησαν δε θα τις ξεχάσουν ποτέ, όπως λένε.

Η προϊσταμένη της ΜΕΘ, Δήμητρα Σαϊδοπούλου, είπε:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Είμαι πολύ περήφανη για τους νοσηλευτές μου».

Όταν ο 52χρονος ξύπνησε τον περίμενε μία έκπληξη. Πριν νοσήσει από τον κορωνοϊό είχε κάνει τα χαρτιά του για πρόσληψη στο ΕΣΥ. Οι γιατροί της ΜΕΘ τον ενημέρωσαν ότι η αίτησή του είχε γίνει δεκτή. Πλέον ο 52χρονος είναι έτοιμος να ριχτεί και αυτός στη μάχη με τον ιό.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ