Εισηγήσεις για αυτοτέλεια του ΟΓΑ φέρεται να δέχεται ο Κατρούγκαλος
Την αυτοτέλεια του ΟΓΑ ως ασφαλιστικού ταμείου εξετάζει μέσω εισηγήσεων στελεχών με εμπειρία στην κοινωνική ασφάλιση ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, οι προτάσεις για διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτοτελούς ταμείου υπάρχουν στο τραπέζι πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι "θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη δημιουργία τριών ταμείων αντί για ένα", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαφορετική προσέγγιση τουλάχιστον στο θέμα του ΟΓΑ.
Βασική αρχή σε ένα τέτοιο σενάριο θα παρέμενε η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το πραγματικό εισόδημα των αγροτών, υπάρχουν ωστόσο διαφορετικές εκδοχές για τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου εφαρμογής του μέτρου, για τις κατηγορίες των αγροτών που θα αφορά, αλλά και για τις προϋποθέσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της ασφαλιστικής ενημερότητας με την απορρόφηση των επιδοτήσεων, δηλαδή να γίνεται πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών με τα ποσά των επιδοτήσεων που δικαιούνται, αλλά η εκταμίευση των χρημάτων να προϋποθέτει ότι ο αγρότης θα έχει ασφαλιστική ενημερότητα και θα έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον ΟΓΑ.
Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που αναζητούνταν - Παρασύρθηκε από χείμαρρο (vids)
20:37
Ελλάδα - Ιταλία 15-8: Χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
20:28
ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία θα κρίνει νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας
20:20
Συναγερμός για την εξαφάνιση 44χρονου από τις Σέρρες
20:12