ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα στο νοσοκομείο Νίκαιας για την απόκρυψη κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα στο νοσοκομείο Νίκαιας για την απόκρυψη κρουσμάτων
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την παρέμβαση της προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία, ότι αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι κατ'αρχήν να αποδειχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και εφόσον αυτή είναι αληθής, να διερευνηθεί εάν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν αξιόποινες πράξεις, ώστε οι εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν, η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία το βράδυ της Πέμπτης 23/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία και αποκρύπτουν οι ιθύνοντες του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν αυτοψία, εκτελώντας τη σχετική παραγγελία του.

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα μας

Ακόμη μία γυναίκα κατέληξε από κορωνοϊό σήμερα στη χώρα μας. Ειδικότερα, πρόκειται για μία 81χρονη που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Νωρίτερα σήμερα, κατέληξε μία 59χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική του ΑΧΕΠΑ και είχε υποκείμενο νόσημα.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 129.

Παράλληλα, στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε κατά την τελευταία ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

37 κρούσματα και τρεις νεκροί στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Έξι νεφροπαθείς από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Την κλινική επισκέφθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Παρασκευής και ο εκπρόσωπος του υπουργέιου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την κλινική, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 17 ασθενείς και 17 εργαζόμενοι ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι εργαζόμενοι, που είναι ασυμπτωματικοί, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Έτσι, συνολικά βρέθηκαν 37 θετικά δείγματα ανάμεσα στα συνολικά 226 που ελήφθησαν.

Όσοι βρίσκονται μέσα στην κλινική αυτή την ώρα θα παραμείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και ανά διήμερο θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ