ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αλλαγή στην έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Κορωνοϊός: Αλλαγή στην έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την προσωρινή αλλαγή της έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9 π.μ. στις 10 π.μ., έως το τέλος Μαΐου, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση αυτή έχει στόχο την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την προσέλευση στην εργασία, την προστασία των εργαζομένων στα καταστήματα και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό, θα αρχίζει να ξεδιπλώνεται στις 4 Μαϊου, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ξεκαθάρισε πως τα στάδια της άρσης των μέτρων θα απέχουν χρονικά, προκειμένου να μπορεί το κάθε βήμα να αξιολογηθεί ως προς τις επιπτώσεις του. Πρώτα θα ανοίξουν κομμωτήρια και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής. Στη συνέχεια σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους θα επαναλειτουργήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και πιο μετά οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και η εστίαση.

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα, στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά με κανόνες λειτουργίας, όπως είπε ο κ. Πέτσας. Αργότερα θα επαναλειτουργήσουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες και θα διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος επαναλειτουργίας και για τα εποχιακά καταλύματα.

Σε ό,τι αφορά στην Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ