ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικά στοιχεία για τους Κούρδους και τους συνεργούς στα χέρια των Αρχών

Σημαντικά στοιχεία για τους Κούρδους και τους συνεργούς στα χέρια των Αρχών
EUROKINISSI

Τα στοιχεία και το κινητό τηλέφωνο του ανθρώπου που οργάνωσε τη μεταφορά των όπλων στους Κούρδους αντάρτες μέσω Ελλάδας, εχουν στη διάθεση τους οι Αρχές.

Τα στοιχεία εντοπίστηκαν μάλιστα στο κινητό τηλέφωνο ενός απο τους συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη. Συμφωνα με όσα είπαν οι τρεις Κουρδοι, το άτομο αυτό βρίσκεται στη Γερμανία και ήρθε σε επαφή μαζί τους στα τέλη του 2015.

Η μεταξύ τους συνάντηση, κατά την οποία έκλεισε και η συμφωνία, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Άουγκσμπουργκ, λίγο έξω από το Μόναχο. Στα τέλη του Ιανουαρίου, τους παρέδωσε τα τροχόσπιτα στις κρύπτες των οποίων είχε τοποθετήσει τα όπλα και τα φυσίγγια και αφού τους έδωσε 3.000 ευρώ, τους υποσχέθηκε οτι στο τέλος της παράδοσης θα μπορούσαν να κρατήσουν και τα αυτοκίνητα. Γι αυτόν το λόγο, τα ΙΧ είχαν γερμανικές, αλλά προσωρινές πινακίδες κυκλοφοριας.

Οπως είπαν στις Αρχές, το άτομο αυτό τους μιλούσε πάντα αγγλικά και δεν τους αποκάλυψε κανένα άλλο στοιχείο του. Όπως είχε αφήσει να εννοηθεί, τα όπλα θα τα προμηθευόταν ο ίδιος απο την Αυστρία και τη Γερμανία.

Στελέχη της Κατεχακη, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το μυστηριώδες αυτό άτομο να ειχε δώσει ψεύτικα στοιχεία στους Κούρδους για λόγους ασφαλείας.

Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων υπαρχουν καταχωρημένοι πολλοί αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων του εξωτερικού και το πιο ενδιαφέρον ειναι οτι συγγενείς ενός εκ των κατηγορουμένων ζουν στη Γερμανία.

Δεν βρέθηκε, πάντως, κάποια κλήση σε ελληνικό τηλέφωνο και αυτό κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν οτι δεν ήρθαν σε επαφή με συνεργούς τους στην Ελλάδα. Το γεγονός, δε, οτι έμειναν 9 μέρες σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης προκαλεί ερωτηματικά και κάνει τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής να μην αποκλείουν κανενα ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

To κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της Αλεξανδρούπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ