ΕΛΛΑΔΑ

Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς

Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Vadim Ghirda

Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ του οποίου η τύχη αγνοούνταν σε περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν, ήδη, εντοπιστεί συντρίμμια αλλά και ανθρώπινα μέλη. Υπολογίζεται πως κατέπεσε μεταξύ 20:15 και 20:30 το βράδυ της Τετάρτης. 

Πρόκειται για ένα καναδικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH148, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ 20 μίλια εντός του FIR της Ρώμης. Είχε απονηωθεί από την καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton.

Στο σημείο έχει στηθεί έρευνα για τον εντοπισμό των έξι μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως στην έρευνα διάσωσης συμμετέχουν τρεις φρεγάτες: η καναδική, μία τουρκική και μία ιταλική, οι οποίες είναι μέλος των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, οι ελληνικές Αρχές ανέφεραν ότι δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους, καθώς η περιοχή βρίσκεται μακριά από τις ελληνικές ακτές και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Ωστόσο, δηλώνουν έτοιμες να σπεύσουν εάν ζητηθεί η βοήθειά τους.




Η φρεγάτα από την οποία απονηώθηκε το ελικόπτερο είναι σε διαρκή επιχείρηση του ΝΑΤΟ και κινείται, κυρίως, στην περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η νατοϊκή δράση στην περιοχή ονομάζεται SNGM2.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ