ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 10χρονης στη Φθιώτιδα: Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Εξαφάνιση 10χρονης στη Φθιώτιδα: Τι ισχυρίζεται ο πατέρας
LamiaReport

Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε στην τοπική κοινωνία της Στυλίδας όταν κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής, ενεργοποιήθηκε το Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση της 10χρονης Δήμητρας.

Το κορίτσι βρισκόταν για ένα μεγάλο διάστημα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στη Λαμία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε επιστρέψει και πάλι στο οικογενειακό της περιβάλλον.

«Πώς είναι δυνατόν να διασύρουν ένα 10χρονο κοριτσάκι στις τηλεοράσεις, αφού ξέρουν ότι είναι με τη μητέρα του....», λέει ο πατέρας, ο οποίος μαλιστα έχει ζητήσει από δικηγόρο να κινηθεί και νομικά για το Amber Alert, που αφορά το παιδί.

«Εάν ήθελαν οι Εισαγγελικές Αρχές ας ασκούσαν δίωξη για αρπάγη ανηλίκου στους γονείς και όχι να διασύρουν ένα κοριτσάκι που αύριο θα πάει πάλι στο σχολείο. Πώς θα αντικρίσει τους συμμαθητές του;», έλεγε στο LamiaReport ο θείος της 10χρονης Δήμητρας.

Οι γονείς ζητούν να γίνει νέα Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες που ζει το κοριτσάκι με τους γονείς, αφού όπως υποστηρίζουν σχεδόν ένα χρόνο τώρα το παιδί ήταν πολύ καλά μαζί τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του Amber Alert κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής, καθώς το κοριτσάκι εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εντολής απομάκρυνσης της από επικίνδυνο περιβάλλον.

O πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μιλώντας στο Star, είπε πως το κορίτσι αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι και γι' αυτό υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε και ένα απειλητικό τηλεφώνημα από αυτόν που ενδεχομένως έχει το παιδί.

«Χωρίς λόγο δεν θα μπορούσε η αστυνομία και ο εισαγγελέας να πάρουν ένα παιδί από το σπίτι του» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ