ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Έτσι θα λειτουργούν τα ΜΜΜ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Καραμανλής: Έτσι θα λειτουργούν τα ΜΜΜ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υποστήριξε ότι μέχρι τώρα τα έχουμε πάει πολύ καλά στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι με σχέδιο και υπευθυνότητα.

Ο κ. Καραμανλής έδωσε έναν πεντάλογο για τη σωστή χρήση των ΜΜΜ από την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Δε μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη
  • Δε μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα
  • Δε μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε με άλλο μέσο
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ κρατάμε αποστάσεις
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ φοράμε προστατευτική μάσκα

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, από τη Δευτέρα θα υπάρχουν στους 45 σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό, «Βοηθοί Επιβατών», οι οποίοι θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό.

Συμπλήρωσε δε ότι από τη Δευτέρα θα διπλασιαστούν τα λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής κι από 550 θα γίνουν 1.100, ενώ ανάλογες πυκνώσεις δρομολογίων θα έχουμε και στο Μετρό.

Ο κ. Καραμανλής είπε, επίσης, ότι όσοι είχαν κάρτες που δε χρησιμοποίησαν λόγω των μέτρων θα αποζημιωθούν με πιστωτικό υπόλοιπο, ενώ για τους χρήστες ετησίων καρτών θα ισχύσει επιπλέον έκπτωση 10%.

Σε ό,τι αφορά τη βεβαίωση προστίμων για υγειονομικούς ελέγχους στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι προς το παρόν μπορούν να γίνουν μόνο από την Αστυνομία, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο από την προσεχή Δευτέρα να μπορούν να βεβαιώνονται κι από το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ.ΔΗΜΟΦΙΛΗ