Προειδοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ. για email - απάτη που αποστέλλεται σε πολίτες
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαιτίας ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – απάτη, στο οποίο οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Σύμφωνα με τις Αρχές, το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανοίγουν το συγκεκριμένο email και να το διαγράφουν αμέσως.
Τι αναφέρει για το email - απάτη η Αστυνομία
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Εύβοια: Πλωτά φράγματα μήκους 10 χιλιομέτρων για τις μωβ μέδουσες (vid)
09:09
Πέντε τρόποι με τους οποίους ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιεί AI chatbots στη δουλειά του
09:00
Ιλον Μασκ vs OpenAI: Γιατί κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ως τη σημαντικότερη δίκη για το μέλλον του ΑΙ
08:51
Έντεκα νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στο Μεξικό (vids)
08:42