Προειδοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ. για email - απάτη που αποστέλλεται σε πολίτες
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαιτίας ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – απάτη, στο οποίο οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Σύμφωνα με τις Αρχές, το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανοίγουν το συγκεκριμένο email και να το διαγράφουν αμέσως.
Τι αναφέρει για το email - απάτη η Αστυνομία
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις με επιδότηση μισθού στις προσλήψεις ανέργων
02:00
Χειμερινές εκπτώσεις:Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους
01:00
Αναλυτικά οι αργίες του 2026 - Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα
00:30
Περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media εξετάζει η Γερμανία
23:57