ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματοδότηση στην Ελλάδα με 12,7 εκατ. για το προσφυγικό

Χρηματοδότηση στην Ελλάδα με 12,7 εκατ. για το προσφυγικό
Reuters

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέσμευσε 12,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω του έκτακτου ταμείου της για την υποστήριξη κατασκευής των χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMAF) και θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία χώρων φιλοξενίας 8.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, «η αποδέσμευση των 12,7 εκατ. ευρώ για την δημιουργία χώρων φιλοξενίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα για τις προσπάθειές της να διαχειριστεί το δίχως προηγούμενο κύμα προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Τα χρήματα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για αύξηση της χωρητικότητας των χώρων φιλοξενίας στις 50.000 θέσεις, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου 2015.»

Η έκτακτη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια και εγκατάσταση των φορητών προκατασκευασμένων σπιτιών για να προσφέρει προσωρινή στέγαση στους υπηκόους τρίτων χωρών στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτά τα χρήματα συμπληρώνουν τη χρηματοδότηση μέσω του AMIF, τα οποία καλύπτουν το κόστος κατασκευής για την προετοιμασία των χώρων και του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Το 2015, η Επιτροπή χορήγησε € 146.000.000 σε επείγουσα βοήθεια προς την Ελλάδα, είτε απ’ ευθείας στις ελληνικές αρχές, είτε μέσω διεθνών οργανισμών, όπως ο ΙΟΜ και η Ύπατη Αρμοστεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ