Κορωνοϊός: Ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ως ο Οργανισμός που από τη σύσταση του είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την πρόληψη νοσημάτων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Κινητών Ομάδων για την αντιμετώπιση της COVID-19.
Ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη τους.
Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ᾽ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».
Οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ ξεκινούν, βάσει συντεταγμένου προγράμματος, τη Δευτέρα 4 Μαΐου.
Φωτιά σε στάβλο στη Νέα Μάκρη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
07:31
Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO στην Κοπεγχάγη
07:20
Τέσσερις νεκροί απο επίθεση του αμερικανικού στρατού σε πλοίο στην Καραϊβική
07:10
Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ κατηγορεί τους Χούθι ότι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο τα ξημερώματα
07:03