ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Έκλεβαν σούπερ μάρκετ φορώντας χειρουργικές μάσκες

Βίντεο - ντοκουμέντο: Έκλεβαν σούπερ μάρκετ φορώντας χειρουργικές μάσκες

Προσποιούνταν τις πελάτισσες και όταν έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ, φρόντιζαν να φορούν χειρουργικές μάσκες δήθεν για να προστατευθούν λόγω της πανδημίας.

Στην πραγματικότητα, πίστευαν ότι έτσι θα καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν θα γίνονται αντιληπτές, όταν θα έκλεβαν διαφορά προϊόντα και θα γέμιζαν τα καλάθια τους.

Στα βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece αποτυπώνεται η δράση της εγκληματικής ομάδας που άρπαζαν προϊόντα από σούπερ μάρκετ και τα μεταπουλούσανε, βγάζοντας μεγάλα κέρδη.

Συνήθως «χτυπούσαν» καταστήματα στους Αγίους Αναργύρους, το Ίλιον και το Περιστέρι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής κατάφεραν να εξακριβώσουν τον τρόπο που λειτουργούσαν τα μέλη της σπείρας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Αρχικά έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ και τοποθετούσαν τα προϊόντα στο ειδικό καλαθάκι, αμέσως μετά στα σακίδια πλάτης που κουβαλούσαν ή στα εσωτερικά των ρούχων τους. Όταν έφταναν στο ταμείο αγόραζαν μικρής αξίας πράγματα, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους ή αποχωρούσαν χωρίς να πάρουν τίποτα αν καταλάβαιναν ότι είχαν κινήσει υποψίες.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι σε όλα τα σούπερ μάρκετ υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και γι’ αυτό το λόγο πάντα φορούσαν χειρουργικές μάσκες, ώστε να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους μιας και η μάσκα πια στα σούπερ μάρκετ είναι μια πολύ συνηθισμένη εικόνα στους πελάτες.

Ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι που κάτω από τα ρούχα τους φορούσαν και ελαστικά κορμάκια, ώστε να συγκρατούν τα προϊόντα που έκρυβαν.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί τα κλεμμένα προϊόντα τα μεταπουλούσαν σε υπαίθριες αγορές.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον ανακριτή ο οποίος έδωσε εντολή και προφυλακίστηκαν οι δυο γυναίκες, μέλη της σπείρας και τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ