ΕΛΛΑΔΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί σήμερα, στις 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις εξελίξεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς και για την οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, η ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιείται στο εξής σε τακτική μηνιαία βάση.

Σακελλαροπούλου: H πανδημία επιβεβαίωσε τη ζωτική σημασία της ελεύθερης ενημέρωσης

«Η πανδημία, που ανέτρεψε τους κανόνες της ζωής μας, επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ζωτική σημασία που έχει η ελεύθερη, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε χθεσινό μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι δεδομένο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία του Τύπου και των δημοσιογράφων οι οποίοι ερευνούν, διασταυρώνουν πληροφορίες, διαχωρίζουν τις φήμες από την πραγματικότητα, καταρρίπτουν ψευδείς ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας, δείχνουν σεβασμό στα γεγονότα και μας ενημερώνουν με ακρίβεια και εγκυρότητα.

«Μας βοηθούν να προσανατολιστούμε με διαύγεια στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας» προσθέτει.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ελευθερία του Τύπου είναι βασική προϋπόθεση για ζωντανό, εποικοδομητικό, δημοκρατικό δημόσιο διάλογο και παρατηρεί ότι «όπου τα Μέσα Ενημέρωσης στοχοποιούνται και απαξιώνονται, οι δημοσιογράφοι διώκονται, φιμώνονται ή απειλείται ακόμη και η ζωή τους, η δημοκρατία δεν λειτουργεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ