Δίκη Τοπαλούδη: Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα
Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριοτης Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η οποία είχε διακοπεί λόγω του κορωνοϊού.
Η δίκη ξαναρχίζει εξαιτίας της επικείμενης λήξης του 18μηνου για τον έναν κατηγορούμενο, που συμπληρώνεται στις 4 Ιουνίου.
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταγγέλλει τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης.
Η εκφώνηση των ενόρκων έγινε στο προαύλιο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης «η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τ.μ. χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δηλαδή 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά από τη δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα».

Συνεχίζει λέγοντας πως «Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω από δικαστική αίθουσα».
Θεσπρωτία: Νεκρός 53χρονος σε ρεματιά κοντά στο Γαρδίκι Σουλίου
21:38
Μακρόν: Θα επιστραφούν στη Συρία 50 εκατ. που είχαν κατασχεθεί από την οικογένεια Άσαντ
21:28
Σε εξέλιξη το δείπνο των ηγετών στο Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα - Η άφιξη Μητσοτάκη
21:20
Ευρωπαϊκή άμυνα και ασύμμετρες απειλές στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη - Στένεργκαρντ
21:19