Άρση μέτρων - Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ: Γιατί δεν πρέπει να φοράμε γάντια
Για την εφαρμογή μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ.
Η κ. Κοτανίδου, μιλώντας στο Mega ανέφερε αρχικά πως «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια».
Εξήγησε μάλιστα, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών, καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία.
«Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση πως ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».
Αναφορικά με την χρήση μάσκας, είπε πως «είναι μέτρο προφύλαξης, αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά, μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο».
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39