ΕΛΛΑΔΑ

Σκυλακάκης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της προκαταβολής φόρου

Σκυλακάκης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της προκαταβολής φόρου
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για το πακέτο των μέτρων στον χώρο της εστίασης, αλλά και για τα μέτρα που θα αφορούν στους πληττόμενους δανειολήπτες, μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης (05/05), ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης είναι μεγάλα, ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ανακοινωθεί το πρόγραμμα στήριξης, το οποίο θα ενισχύει την απασχόληση.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν τα καταστήματα που δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο, προκειμένου να λειτουργήσουν. Άλλο μεγάλο θέμα είναι στο κομμάτι των καφετεριών, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στον καφέ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλές σκέψεις και προτάσεις, ενώ όπως τόνισε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει το πακέτο στήριξης για την εστίαση, το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο κομμάτι». Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της προκαταβολής φόρου.Σημείωσε επίσης, πως αυτοί που θα επηρεαστούν από την παρακράτηση του φόρου είναι ένα μικρό κομμάτι των πολιτών, γιατί σε ένα μεγάλο κομμάτι, όπως είπε, ο φόρος έχει παρακρατηθεί. «Το κράτος κράτησε όρθια ολόκληρη την κοινωνία σε αυτή την φάση για να μπορεί να λειτουργήσει και τους πολίτες να έχουν ένα εισόδημα», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης σημειώνοντας πως «θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει γιατί το φθινόπωρο μπορεί να έχουμε νέο κύμα».

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούλιο και όπως είπε «μετά θα υπάρχει πρόγραμμα για όσους έχουν πληγεί από την κρίση, το οποίο θα καλύψει έναν σημαντικό αριθμό δανειοληπτών», ενώ αποκάλυψε ότι «θα υπάρξουν κάποια κριτήρια για κάλυψη μέρους της δόσης τους».

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει νέο πτωχευτικό δίκαιο για ανθρώπους που για χρόνια είχαν πρόβλημα. Ωστόσο, σημείωσε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπου θα παρουσιαστεί ολόκληρο το πακέτο στήριξης.ΔΗΜΟΦΙΛΗ