ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Το Σάββατο η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Το Σάββατο η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός.

«Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας», σημειώνει στο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χθες στη Βουλή ότι «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μία ειδική πλακέτα στο κτήριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη. Θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».

Πρόκειται, επομένως, για υλοποίηση της προαναγγελίας αυτής. Όπως αναφέρεται και στο tweet, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12:00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας στον χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργού να παραστούν στην τελετή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ