ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊος: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Κορωνοϊος: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Στο κλείσιμο της πλατείας του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή τις βραδινές ώρες προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες, και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια, διαμήνυσε κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες, Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεότερας.Οι έλεγχοι

Ακόμη, ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τι είπε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο CNN Greece

Για «άβατο εδώ και χρόνια και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών» κάνει λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο CNN Greece σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, τόσο το πρώτο βράδυ της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού, όσο και χθες, Τρίτη 5 Μαΐου.

«Γνωρίζει όλη η πόλη για τη διακίνηση ναρκωτικών, οι γονείς, η σχολική κοινότητα αλλά και η Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία, τόσο επί θητείας του στον Δήμο, όσο και επί θητείας του πρώην δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου.

«Το θέμα απασχολεί έντονα τα δημοτικά συμβούλια εδώ και τουλάχιστον τρεις θητείες».

Όπως σημειώνει, «η συγκέντρωση των 500 και πλέον ατόμων τα τελευταία δύο βράδια -που στην πλειοψηφία τους δεν είναι δημότες Αγίας Παρασκευής- ξεκίνησε από διαδικτυακή πρόσκληση το βράδυ της Κυριακή για τον εορτασμό της λήξης της καραντίνας».

«Για δύο συνεχόμενα βράδια, οι περίοικοι της πλατείας ενημερώνουν την Αστυνομία για τη συγκέντρωση αυτών των ατόμων. Είναι αρκετά πιθανό να επαναληφθεί και απόψε», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε ανήσυχος για τον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που θα είχε στην πόλη μία ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων στον δήμο είναι ιδιαίτερα χαμηλός μέχρι σήμερα».

«Μετά την άρση των μέτρων βγήκε ο κόσμος αλλά με σεβασμό στους κανόνες», είπε, τονίζοντας ότι ο δήμος συστηματικά προβαίνει σε απολύμανση των δημόσιων χώρων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Ως γιατρός και πνευμονολόγος αντιλαμβάνομαι την επικινδυνότητα του ιού», πρόσθεσε, εξηγώντας πως σε έναν ωφέλιμο χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων -όπως είναι η πλατεία Αγίου Ιωάννου- δεν μπορούν να συνωστίζονται 500 με 600 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ