ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες των εργαζομένων της εστίασης στο Σύνταγμα

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες των εργαζομένων της εστίασης στο Σύνταγμα
CNN Greece

Εργαζόμενοι της εστίασης πραγματοποιούν συμβολική διαμαρτυρία, στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση «Empty Chairs,» δηλαδή άδειες καρέκλες.

Πρόκειται για μία κίνηση που ξεκίνησε τον Απρίλιο στη Δρέσδη της Γερμανίας, όταν πάνω από 500 επαγγελματίες εστίασης γέμισαν την κυριότερη πλατεία με άδειες καρέκλες από τα καταστήματα τους, ώστε να τραβήξουν την προσοχή στην δύσκολη κατάσταση που περνούν λόγω του κορωνοϊού: Άδειες καρέκλες ίσον άδεια ταμεία.

«Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης», αναφέρει η ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ.

Ο Καββαθάς Γιώργος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων μιλά στην κάμερα του CNN Greece.

Όπως εξηγεί:

«Ο κλάδος ζητά από την κυβέρνηση την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, στο 6% όπως και στον καφέ καθώς και την επιχορήγηση του κλάδου για κεφάλαιο κίνησης για να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα από την 1η Ιουνίου, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, την στήριξη των θέσεων εργασίας για να μην υπάρξει ανεργία».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ