ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία της οδού Ακαδημίας

Εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία της οδού Ακαδημίας
Στιγμιότυπο από την κίνηση στην οδό Ακαδημίας μετά την εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών, το βράδυ της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2016 CNN Greece

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ σήμερα (15/2) σε πολυκατοικία της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση είχε στόχο τα γραφεία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Εκεί, άγνωστοι εισήλθαν στο κτίριο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και πυροδότησαν στην είσοδο των γραφείων αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε επεκτάθηκε στο κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα της οικοδομής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τρία άτομα στο δεύτερο όροφο και προκληθεί πανικός στους ενοίκους.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, που έσπευσαν με οκτώ οχήματα στο 25 της οδού Ακαδημίας, απεγκλώβισαν τα άτομα αυτά και προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιά, βρίσκοντας ό,τι είχε απομείνει από τα γκαζάκια που χρησιμοποιήθηκαν στον εμπρηστικό μηχανισμό.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες, παρέλαβαν το υλικό, προκειμένου να ερευνηθεί στη διεύθυνηση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ.

Από τη μικρής έκτασης φωτιά προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ