ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου πυκνώνουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ

Καραμανλής: Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου πυκνώνουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η ερχόμενη Δευτέρα  (11 Μαΐου) είναι πολύ σημαντική, γιατί ανοίγει το λιανεμπόριο και θα κινηθεί στα μέσα μεταφοράς το 30% με 35% των επιβατών που κινούταν πριν την πανδημία», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Σημείωσε ότι από τη Δευτέρα τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς θα πυκνώσουν και θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια σε λεωφορεία και σε μετρό με τις χρονοαποστάσεις να μειώνονται στα 5 λεπτά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκες στα ΜΜΜ και ότι αυτή την εβδομάδα θα μπει και διαχωριστικό νάιλον εκεί που είναι ο οδηγός.

Ο κ. Καραμανλης ανέφερε ότι πιθανότατα σήμερα θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για να επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής των διοδίων και των τελών στα αεροδρόμια παρότι οι εταιρείες παραχώρησης ζητούν ενίσχυση για τα χρήματα που έχασαν την περίοδο της πανδημίας.

Για τις πτήσεις εσωτερικού επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με ό,τι ισχύει μέχρι τις 18 Μαΐου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Σε ό,τι αφορά της πτήσεις εξωτερικού σημείωσε ότι η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της Ε.Ε. Τέλος, ανέφερε πως θα δοθεί πίστωση στους χρήστες καρτών των απεριορίστων διαδρομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ