ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο 401 ΓΣΝΑ ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στο 401 ΓΣΝΑ ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τα κρούσματα
ΙΝΤΙΜΕ

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για να ενημερωθεί για την κατάσταση. 

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για 11 κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διευκρινήσεις για το περιστατικό έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας είχε πράξει ανάλογα και όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Ακόμη ένας νεκρός στη χώρα μας

Τονίζεται πως ακόμη ένας άνδρας κατέληξε λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 75χρονο που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στο ΝΙΜΤΣ και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα είχε υποκειμένα νοσήματα.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 148.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ