ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο αντίο στη Μαρία Παπουτσάκη

Το τελευταίο αντίο στη Μαρία Παπουτσάκη
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Όλοι ήταν εκεί σήμερα για να πουν το τελευταίο αντίο στη Μαρία Παπουτσάκη, την έγκριτη δημοσιογράφο που κάλυπτε επί δεκαετίες το Υπουργείο Παιδείας και την "πρωθιέρεια" του Εκκλησιαστικού ρεπορταζ.

Ο σύντροφός της Μιχάλης Αλεξανδρίδης, σημείο αναφοράς της Μαρίας σε όλες τις στιγμές χαράς και λύπης που διηγείτο στους συναδέλφους της, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, πολιτικοί ήταν εκεί για να την αποχαιρετίσουν.

2470188 kideia

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Εκ μέρους των συναδέλφων της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποχαιρέτησε τη Μαρία ο Κώστας Δρακόπουλος, από το Mega η Μίνα Καραμήτρου, από την ΕΣΗΕΑ ο Κώστας Τσαλαπάτης.

2470206 bonis

Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Στην κηδεία παραβρέθηκαν συνάδελφοί της από το Mega, το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από το Εκκλησιαστικό και το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας που κάλυπτες επί δεκαετίες.

2470191

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Επίσης, ήταν και δεκάδες πολιτικοί μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος και οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου, Σοφία Βούλτεψη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδωρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Παντελής Καψής και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Επίσης, ήταν οι Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Καρύδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Συλβάνα Ράπτη.

2470169 bonis

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ «Flash», ενώ επί 23 χρόνια εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

2470166

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Το λαμπερό χαμόγελο της Μαρίας έσβησε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και η καθαρή φωνή της που παρουσίαζε κάθε χρονιά τις βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σίγησε για πάντα. Η πρωθιέρεια του Εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, μία από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους που κάλυψε το απαιτητικό και ιδιαίτερο Eκκλησιαστικό ρεπορτάζ δεν είναι πια κοντά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ