ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Βουλή

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Βουλή
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί από τα σωματεία ΕΛΠΕ και ΣΕΠΕ και ζητούν να αποσυρθεί το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά το μήνυμά τους:

«Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που στη γραμμή όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και τις ταξικές ανισότητες, σπρώχνοντας έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία μαθητές και μαθήτριες κυρίως από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, υποβαθμίζει και υπονομεύει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο, οδηγεί σε συρρίκνωση και κλείσιμο τα ΕΠΑΛ, φέρνει αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Aπαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Να δοθεί έκτακτη γενναία χρηματοδότηση στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η πλήρης τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής. Να δοθούν δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα, γάντια, μάσκες, μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να γίνουν προσλήψεις μονίμων καθαριστριών/των και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολείων. Να δοθούν οι ειδικές άδειες για τις ευπαθείς ομάδες με διεύρυνση των ασθενειών (ΧΑΠ, σκλήρυνση, υπερτασικοί κ.ά.) για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Να δοθεί η άδεια ειδικού σκοπού και ειδική άδεια για τις συναδέλφισσες που είναι σε εγκυμοσύνη. Απαιτούμε να μη χρεωθεί καμία ημέρα κανονικής άδειας. Ειδικά για τους αναπληρωτές να μη γίνει καμία περικοπή αποδοχών, με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Δεν υλοποιούμε τις προφορικές εντολές περί ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη. Κανένας εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να μπει σε σχολείο με κάμερες και σε τάξη με ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων για την μονιμοποίηση τους» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ