ΕΛΛΑΔΑ

Επιτάχυνση εργασιών για την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό

Επιτάχυνση εργασιών για την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό
Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Με στόχο να προλάβει η Ελλάδα τις προθεσμίες για την κατασκευή και λειτουργία των δύο κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε Σχιστό και Σίνδο, επιταχύνονται σημαντικά οι εργασίες.

Στο Σχιστό κατασκευάζονται υποδομές για 1.500 άτομα και αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τις 18 του Φεβρουαρίου.

Ο χώρος φιλοξενίας του Σχιστού εκτείνεται στα 7.750 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για την πρώην Α' Πυροβολαρχία και για ανενεργό στρατόπεδο που φυλασσόταν μόνο για λόγους ασφαλείας από τον Στρατό.

σχιστο1

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Εδώ και ένα μήνα είχαν μεταφερθεί μονάδες του Στρατού προκειμένου να κάνουν τις εργασίες καθαρισμού και ετοιμασίας του στρατοπέδου. Στην δεξιά πλευρά της πύλης υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και στον συγκεκριμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί σκηνές χωρητικότητας τουλάχιστον 20 ατόμων η καθεμία. Στην αριστερή πλευρά αντίστοιχα της πύλης, σε μια πολύ μεγάλη έκταση, έχουν τοποθετηθεί επίσης πολλές παρόμοιες σκηνές.

σχιστο2

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Στην πύλη της εισόδου -από την μέσα πλευρά- υπάρχουν επίσης δυο φυλάκια της Αστυνομίας καθώς θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος και έξοδος αλλά ελεγχόμενη σε 24ωρη βάση από την Αστυνομία. Ακριβώς απέναντι από το πρώην στρατόπεδο είναι χώρος του στρατοπέδου του ναυστάθμου της Σαλαμίνας και το ακριανό απομακρυσμένο φυλάκιο όπου υπάρχει μόνιμη σκοπιά με ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρώην στρατόπεδο έχει χωρητικότητα έως 1.500 άτομα και μέσα υπάρχουν υποδομές εστίασης, ψυχαγωγίας , Υγείας.

σχιστο4

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών θα μένει κλειστό το βράδυ, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ώρα που δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και έξοδος για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι μετά τις 11 το πρωί αναμένεται να επιθεωρήσει τις εργασίες και τον χώρο του πρώην στρατοπέδου ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα.

Επίσης, να προσθέσουμε ότι οι μονάδες του στρατού που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να αποχωρήσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ