ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυστηρές συστάσεις Χαρδαλιά για τους καταστηματάρχες που ανοίγουν παράνομα

Κορωνοϊός: Αυστηρές συστάσεις Χαρδαλιά για τους καταστηματάρχες που ανοίγουν παράνομα
Δελτίο τύπου / POOL

Αυστηρές συστάσεις για τους καταστηματάρχες που ανοίγουν παράνομα έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης ΚρίσεωνΝίκος Χαρδαλιάςκατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

 

«Τους καλούμε όλους να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση χωρίς περιορισμούς σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι μέχρι τότε η κίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, τροφοδοσίας και εργασίας.

Όπως είπε ο ίδιος, τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων.

Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ενημέρωσε ότι χθες, Πέμπτη, εντοπίστηκαν δύο καφέ-μπαρ στην Αθήνα τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν.



Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

«Παρόμοια φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια όλων μας και αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους συνετούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, που αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα τηρούν ευλαβικά τους κανόνες, παρά την οικονομική πίεση που αισθάνονται», είπε ο υφυπουργός.

«Η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη υπευθυνότητα και αντιμετωπίζει την πρωτόγνωρη συγκυρία με μοναδική σοβαρότητα, επιτυγχάνοντας ένα καλό αποτέλεσμα που έχει κάνει τη χώρα μας θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Είναι χρέος όλων μας να το προστατεύσουμε», συμπλήρωσε.

Η διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να φαντάζει αργή με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο «να λειτουργήσουμε με σύνεση με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, «δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας τη βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν εχθές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ