ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην Κυψέλη: Ομάδα νεαρών έσπασε βιτρίνες, έριξε μολότοφ κατά αστυνομικών

Επεισόδια στην Κυψέλη: Ομάδα νεαρών έσπασε βιτρίνες, έριξε μολότοφ κατά αστυνομικών

Επίθεση με πέτρες και ξύλα έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα υποκατάστημα σούπερ μάρκετ που είχε μέσα υπαλλήλους και πελάτες και σε ένα αυτοκίνητο σούπερ μάρκετ, από ομάδα νεαρών που συμμετείχαν λίγο νωρίτερα σε συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Ακολούθησαν επεισόδια στο κέντρο της συνοικίας. 

Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του καταστήματος, καθώς επίσης και σε ένα αυτοκίνητο ενός άλλου καταστήματος, επίσης σούπερ μάρκετ, αλλά και σε τράπεζα.

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε διερχόμενους αστυνομικούς της ομαδας ΔΡΑΣΗ και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στις μηχανές τους. Ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, πάνω από 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έπειτα από κάλεσμα σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στη συνέχεια έκαναν πορεία στην περιοχή. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο σημείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και προσαγωγές στις οποίες προχώρησε την πρηγούμενη νύχτα η Αστυνομία.

Χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα νεαρών που επίσης ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε μία διμοιρία των ΜΑΤ που έφτασε στο σημείο, με τις Αρχές να κάνουν 37 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης, ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί, κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου τη μία μετά τα μεσάνυχτα στην 'Αμεση Δράση για ένοπλη ληστεία. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Έτσι στο σημείο πήγαν ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ