ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για συνωστισμό σε πλατείες: Ο κορωνοϊός δεν κάνει ιδεολογικές διακρίσεις

Χαρδαλιάς για συνωστισμό σε πλατείες: Ο κορωνοϊός δεν κάνει ιδεολογικές διακρίσεις
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυστηρό μήνυμα σε όσους κατακλύζουν πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους, έστειλε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση, λέγοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να αναγάγουν την υπόθεση του κορωνοϊού σε πολιτικό θέμα. 

«Θέλω να μιλήσω για την κατάσταση στις πλατείες με πολίτες να προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση στον συνωστισμό λες και αντιστέκονται σε κάτι. Είμαι ξεκάθαρος, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους. Του «χτυπά» όλους ανεξαιρέτως. Μην θέτετε σε κίνδυνο ζωές», τόνισε ο υφυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο. Μπορεί να βγαίνουμε ξανά έξω, αλλά τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν το σημαντικότερο στην καθημερινότητά μας. Ετσι θα μείνουμε ασφαλείς».

Παράληλλα, εξήγησε ότι «μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα. Αντικατοπτρίζουν ότι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα».Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ανέφερε ακόμα.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ