ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του «δράκου» της Λευκίμμης

Κέρκυρα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του «δράκου» της Λευκίμμης
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Τον «δράκο της Λευκίμμης» αναζητούν οι Αρχές στην Κέρκυρα, μετά την καταγγελία 34χρονης -που αγνοείτο για δύο 24ωρα- για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον "δράκο" της Λευκίμμης», που το 2012, είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς νεαρών τουριστριών από τη Βρετανία, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης γυναίκας έγινε το πρωί της Παρασκευής (08/05), όταν ο 32χρονος σύντροφός της ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους, ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού με τον 47χρονο, που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου κακοποιού με το «βαρύ» ποινικό μητρώο. Η μητέρα του καταζητούμενου ενημερώθηκε πως οι Αρχές βρίσκονται στο κατόπι του γιου της, του ανθρώπου που το 2012, είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξης για τους βιασμούς έξι γυναικών από τη Βρετανία:

«Από Τρίτη, Τετάρτη και μετά μέχρι σήμερα δεν τον έχω δει. Πάνε τέσσερις μέρες σήμερα», λέει, μιλώντας στο Star.



Το χρονικό της υπόθεσης με την 34χρονη

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας στη Λευκίμμη, εξαπέλυσαν «ανθρωποκυνηγητό», προκειμένου να εντοπίσουν την 34χρονη, αλλά και τον 47χρονο φερόμενο ως δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε η 34χρονη, «ο 47χρόνος την απήγαγε και την κρατούσε όμηρο, ενώ υπό την απειλή της ζωής της, τη βίαζε».

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο αστυνομικής διερεύνησης, ενώ ο 47χρονος, μέχρι αυτή την ώρα, αγνοείται.

Η 34χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με ελαφρά τραύματα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, που είχε διαχειριστεί και τις έξι υποθέσεις των βιασμών των Βρετανίδων τουριστριών από τον φερόμενο, 47χρονο, δράστη, «μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει λάβει καμία παραγγελία προς εκτέλεση της εξέτασης της 34χρονης γυναίκας προκειμένου να διαπιστωθούν και επίσημα οι καταγγελίες του βιασμού της».

«Με κατηγορούν άδικα»

Τώρα, ο 47χρονος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πού βρίσκεται και στη συνέχεια υποστήριξε ότι κατηγορείται άδικα.

«Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 47χρονος ζει στη Λευκίμμη μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2019 με περιοριστικούς όρους που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ