Έβρος: Επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Ορεστιάδας

Επεισόδια προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου, στον βόρειο Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, διαμένοντες στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων του Κέντρου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα, για την κατάσβεση της οποίας μετέβησαν στο ΚΥΤ δύο οχήματα της πυροσβεστικής.
Σημειώνεται ότι -μέχρι στιγμής- δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ φέρεται να έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές.
Aιτία των επεισοδίων φέρεται να ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης, όσο και η ταχύτητα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και χορήγησης ασύλου, που για τους ανηλίκους διαρκεί περισσότερο χρονικά, αφού δεν υπάρχει κάποια δομή φιλοξενίας, σύμφωνα με το e-evros.gr.
ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Εμβολιάστηκε και προτρέπει τους θαυμαστές του να κάνουν το ίδιο (vid)
11:07
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα
10:59
ΕΛΛΑΔΑ
Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις
10:53
ΣΠΟΡ
ΟΠΑΠ Game Time με ντέρμπι δικεφάλων στη Super League
10:50
ΚΟΣΜΟΣ