ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη Λάρισας: Πάνω από 600 δειγματοληψίες σε μια ημέρα

Νέα Σμύρνη Λάρισας: Πάνω από 600 δειγματοληψίες σε μια ημέρα
ΙΝΤΙΜΕ

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δειγματοληψία – σε μία ημέρα – ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, εκεί όπου μαίνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά.

Τα 17 συνολικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν περισσότερα από 600 δείγματα στο πλαίσιο σχεδίου το οποίο ξεκίνησε με επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα), σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Στόχος της δειγματοληψίας είναι να αποτυπωθεί πλήρως η έκταση των κρουσμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στον συνοικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και όσοι βρεθούν θετικοί να μεταφερθούν για καραντίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η ανησυχία παραμένει έκδηλη σε φορείς και κοινωνία για τη συμπεριφορά μερίδας των πολιτών στον οικισμό, κάτι που προκάλεσε και την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αφού ο Εισαγγελέας κάλεσε εκπροσώπους της κοινότητας για ενημέρωση.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ορισμένοι Ρομά και μόνον στην πληροφορία των νέων ελέγχων έφυγαν, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο όταν και οι κινητές μονάδες θα επιχειρήσουν να λάβουν δείγματα από τους κατοίκους που σήμερα δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους, ενώ αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τα αποτελέσματα της σημερινής δειγματοληψίας αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ