ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά κύκλος σεμιναρίων σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς

Ξεκινά κύκλος σεμιναρίων σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς
Pixabay

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών υποψήφιων γονέων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος σεμιναρίων των υποψήφιων γονέων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου, το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε το εντατικό τριήμερο των ψηφιακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτών. Πάνω από 130 επαγγελματίες στον χώρο της παιδικής προστασίας, που εργάζονται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους. Οι πιστοποιημένοι πλέον εκπαιδευτές θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα κύκλο σεμιναρίων σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τους προηγούμενους μήνες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ολοκλήρωσαν την καταγραφή όλων των παιδιών στην Ελλάδα που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας, τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προσπάθειες της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, επικεντρώνονται πλέον στην έναρξη της διαδικασίας συνταιριάσματος παιδιών με οικογένειες, μέσω της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής-υιοθεσίας anynet.gr.

Για την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του τριημέρου εκπαιδευτικών σεμιναρίων διασφαλίζει πως πλέον υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή ειδικών που μπορούν να εκπαιδεύσουν τους υποψήφιους γονείς, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία. Με καθημερινή προσπάθεια και σε απόλυτο συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις σχετικές υπηρεσίες των Περιφερειών, υλοποιούμε βήμα-βήμα το όραμα να υπάρξει μία οικογένεια για κάθε παιδί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ